Cara Membuka Bakeri Anjing Sendiri

Kedai roti anjing telah menjadi lebih popular dan biasa, dan kini boleh didapati di bandar-bandar kecil dan besar di seluruh negara. Roti khas ini membuat makanan ringan, kek dan makanan lain yang sesuai untuk pemakanan anjing. Sekiranya anda seorang pencinta anjing, nikmati membuat roti dan ingin menjadi usahawan, membuka perniagaan kedai roti anjing mungkin merupakan usaha yang tepat untuk anda. Walaupun boleh menyenangkan dan menguntungkan, ada beberapa perkara yang perlu anda lakukan agar kedai roti anjing anda berjaya.

1

Pastikan kawasan tempat anda ingin membuka kedai anjing anda akan menyokong perniagaan seperti itu. Sebagai contoh, jika ia adalah kawasan berpendapatan tinggi atau sederhana dengan banyak pemilik haiwan peliharaan, kedai roti anda kemungkinan besar akan berjaya. Walau bagaimanapun, jika sudah ada beberapa kedai roti anjing di bandar anda, atau jika kawasan itu tidak mempunyai banyak anjing, anda mungkin ingin mempertimbangkan semula lokasi perniagaan anda.

2

Hubungi jabatan kesihatan negeri anda untuk melihat apakah ada peraturan untuk roti peliharaan di kawasan anda. Beberapa negeri mempunyai kedai roti anjing dengan taraf yang sama dengan kedai roti yang melayani manusia, sementara negeri-negeri lain memiliki sangat sedikit undang-undang yang mengatur perniagaan merawat haiwan kesayangan.

3

Dapatkan izin yang diperlukan untuk menjalankan perniagaan runcit di kawasan anda, seperti permit cukai penjualan, sijil nama yang diandaikan atau Nombor Pengenalan Majikan. Pejabat Pentadbiran Perniagaan Kecil tempatan atau pusat pengembangan perniagaan kecil anda boleh memberitahu anda apa dokumentasi perniagaan yang mesti anda dapatkan.

4

Teliti dan buat resipi yang sesuai - tidak semua ramuan boleh dimakan oleh anjing dan sebilangannya benar-benar berbahaya bagi mereka. Baca buku resipi rawatan anjing, berunding dengan doktor haiwan atau tanyakan kepada pelatih anjing berpengalaman sama ada bahan yang anda rancangkan akan bermanfaat untuk anjing.

5

Pilih sekurang-kurangnya satu tempat untuk perniagaan roti anjing anda. Pilihannya termasuk membuka etalase batu bata tradisional, pusat membeli-belah atau kios pusat membeli-belah, menjual borong ke kedai haiwan peliharaan, dalam talian atau di pasar tani tempatan. Kedai roti yang lengkap dengan batu bata adalah jalan paling mahal untuk diambil, sementara menjadi penjual pasar tani adalah salah satu tempat paling murah.

6

Beli bahan borong dan bekalan untuk memastikan kos anda serendah mungkin. Membeli secara tempatan akan menjimatkan wang untuk kos pengangkutan dan memastikan anda menggunakan makanan segar mungkin dalam makanan anjing anda.

7

Buat pembungkusan yang berfungsi dan menarik untuk rawatan anjing anda. Contohnya, kantung zip atau penutup semula dengan label hiasan adalah pilihan menarik dan berpatutan yang sangat dihargai oleh pemilik anjing kerana kantungnya mudah digunakan, tidak mengambil banyak ruang dan membuat makanan segar.

8

Dapatkan insurans liabiliti, terutamanya jika negeri anda tidak mempunyai banyak peraturan untuk kedai roti anjing. Sekiranya anjing pelanggan mempunyai reaksi buruk terhadap perlakuan anda, walaupun anda menggunakan ramuan yang paling selamat dan selamat, mereka mungkin memutuskan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap perniagaan anda. Sekiranya berlaku, insurans dapat melindungi perniagaan dan aset peribadi anda.

9

Dapatkan pendapatan tambahan dengan menjual barang-barang yang berkaitan dengan anjing di kedai roti anda selain makanan tambahan anda, seperti pakaian anjing baru, tali leher, mangkuk makanan atau mainan anjing. Pemilik anjing yang dapat membeli makanan istimewa haiwan peliharaan mereka mungkin akan membeli barang-barang ini juga - anda mungkin juga yang menghasilkan wang berbanding dengan peruncit lain.

10

Promosikan kedai roti anjing anda. Lancarkan laman web yang juga dapat berfungsi sebagai etalase e-dagang, mulakan blog promosi, kirim siaran akhbar ke penerbitan untuk pemilik anjing dan haiwan kesayangan, buka akaun rangkaian sosial, menaja pertunjukan anjing atau acara amal haiwan atau mendapat berita dengan menyumbangkan makanan anda ke tempat perlindungan haiwan tempatan.