Idea Iklan Murah untuk Bakery Cafe

Sama ada anda menawarkan donat paling enak di daerah ini, atau kopi segar di bandar, komuniti anda perlu mengetahui mengenainya. Ini dimungkinkan melalui pengiklanan. Iklan televisyen, surat khabar dan radio dapat melebihi anggaran anda daripada yang anda mahukan. Nasib baik, berkat evolusi Internet dan media sosial, anda kini dapat menjangkau bakal pelanggan dengan pelbagai cara yang murah.

Menggunakan Pemasaran Media Sosial

Buat halaman perniagaan di Facebook dan sambungkannya ke akaun media sosial anda yang lain. Pada bulan Oktober 2012, Facebook mengumumkan bahawa ia telah mencapai pencapaian 1 bilion pengguna. Itu banyak pelanggan berpotensi untuk kedai roti anda. Dengan Facebook anda boleh mengadakan hubungan langsung dengan pelanggan lama dan baru. Jalankan pertandingan untuk peminat Facebook anda; siarkan gambar cupcakes, kopi segar atau roti yang menarik; dan ingat untuk memasukkan butiran untuk pelanggan baru untuk mencari kafe roti anda.

Buat Kupon Diskaun

Kupon "Beli Satu, Dapatkan Satu Percuma" adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan identiti jenama kedai roti anda. Anda boleh menghantar kupon ini di halaman perniagaan Facebook anda, dan penonton hanya boleh mencetaknya. Pelanggan selalunya akan kembali lebih banyak sekiranya mereka menikmati makanan anda. Ingatlah untuk memastikan kupon terhad kepada kek cawan, pastri dan barang lain yang lebih kecil. Menawarkan dua kek coklat besar dengan harga satu boleh menjadi terlalu banyak!

Kirim Iklan ke Iklan Dalam Talian Percuma

Iklan baris dalam talian percuma menyediakan kaedah yang berkesan untuk mengiklankan kafe roti anda kepada masyarakat setempat. Anda boleh melampirkan kupon yang dapat dicetak ke dalam senarai iklan anda dan memberitahu penonton mengenai sebarang tawaran istimewa yang akan datang. Lawati laman web seperti Gumtree.com dan Craigslist.org untuk menyiarkan iklan anda secara percuma. Ingatlah untuk membuat senarai anda semenarik mungkin, menggunakan suara yang aktif, gambar cheesecake yang enak dan tajuk yang ketara jika perlu. Calon pelanggan anda boleh melakukan carian tempatan untuk kedai roti anda, dan iklan anda mungkin muncul dalam senarai mesin pencari.

Buat Poster dan Flyers

Reka poster dan risalah untuk diedarkan di kawasan-kawasan tempatan yang sibuk seperti pusat membeli-belah dan terminal bas. Poster boleh dibuat dengan perisian yang terdapat di kebanyakan PC, atau anda boleh memilih untuk membuatnya sendiri dengan menggunakan salinan poster tambahan sebelum menyebarkannya. Pertimbangkan reka bentuk dan susun atur poster anda. Ingat bahawa anda memerlukan tajuk yang menarik, gambar yang menarik dan teks yang mudah dibaca yang memberitahu penonton di mana kafe kedai roti anda berada.