Petua untuk Mendapatkan Pelanggan Ke Dalam Perniagaan Pembuatan Roti Anda

Tidak cukup untuk mempunyai resipi kuki pemenang anugerah atau barisan kek yang dihiasi dengan indah. Anda memerlukan pelanggan untuk memperoleh keuntungan untuk perniagaan membuat roti anda. Mempromosikan perniagaan memperkenalkan barangan bakar anda kepada bakal pelanggan. Sekiranya perniagaan pembuatan roti anda berada di luar rumah anda, pastikan perniagaan itu memenuhi semua syarat pelesenan negeri sebelum mengiklankan dengan cara apa pun. Mempromosikan perniagaan yang tidak memenuhi syarat undang-undang boleh mengakibatkan denda yang besar.

Rumah terbuka

Promosikan acara rumah terbuka untuk perniagaan roti anda untuk mendorong pelanggan baru untuk berkunjung. Sebarkan risalah untuk rumah terbuka ke. Berikan contoh percuma beberapa makanan khas anda untuk bakal pelanggan mencuba. Paparkan gambar kek yang telah anda hias untuk acara lain. Bergaul dengan pelanggan untuk membuat hubungan peribadi dengan mereka. Sediakan risalah yang menerangkan perkhidmatan penaik anda, dan berikan kepada pengunjung yang datang untuk rujukan di masa hadapan. Mempunyai buku janji temu anda sekiranya ada yang ingin menempah tarikh untuk perkhidmatan anda.

Program rujukan

Buat program rujukan dengan pelanggan semasa anda, terutama untuk pelanggan yang membuat pesanan untuk kek atau barang-barang khas. Tawarkan insentif kepada mereka, seperti biaya yang dikurangkan untuk pesanan masa depan, untuk setiap pelanggan baru yang mereka rujuk kepada anda. Tentukan sekatan yang ingin anda tetapkan pada program rujukan agar diskaun tersebut menjimatkan kos.

Jangkauan Komuniti

Libatkan diri anda dalam acara komuniti untuk menyebarkan berita mengenai perniagaan pembuatan roti anda. Siapkan gerai di pameran tempatan atau keluarga, yang menawarkan contoh dan paparan projek penaik masa lalu anda. Tawaran untuk menyumbangkan sijil hadiah atau barang bakar untuk lelongan senyap atau penjualan roti yang akan memberi manfaat kepada program komuniti. Tambahkan maklumat hubungan perniagaan penaik anda ke sumbangan untuk mendorong pelanggan berulang. Membagikan bahan promosi di perbarisan atau acara lain. Menjalin kehadiran dalam komuniti, mewujudkan ikatan peribadi dengan ahli komuniti untuk meningkatkan asas pelanggan anda.

Laman web

Buat laman web untuk perniagaan penaik anda. Banyak pengguna bergantung pada carian dalam talian untuk mencari perniagaan tempatan untuk keperluan mereka. Laman web yang dibina dengan baik membolehkan anda mencapai demografi ini, yang mungkin anda terlepas tanpa laman web.

Senaraikan laman web anda di laman direktori perancangan pesta, dan cetak di bahan promosi untuk meningkatkan lalu lintas ke laman web anda. Laman web harus menyertakan maklumat terperinci mengenai perniagaan anda, termasuk item yang ada, pengalaman dan foto kerja masa lalu anda, serta pautan kenalan dan nombor telefon.